Připravíme si malá cherry rajčata, oloupeme a na kousky si nakrájíme cuketu a cibuli. Na kovové jehly střídavě napichujeme zeleninu v libovolných kombinacích.
Špízy posypeme směsí italských bylinek a potřeme olivovým olejem.
Amura naporcujeme na podkovičky, posypeme kořením na ryby, osolíme a potřeme olivovým olejem. Chvíli necháme uležet.
Porce ryby pečeme v ohřáté titanové hlubší pánvi s poklicí. Nejprve opékáme bez poklice, po otočení pánev přikryjeme poklicí.
Zároveň si zahřejeme druhou nižší pánev s nepřilnavým dnem (titanovou pánev) nebo pánev na grilování a špízy na ní za postupného otáčení opečeme.
Zelenina i ryba jsou za cca 10 minut hotové.
Zeleninové špízy podáváme s porcí amura, lze jako přílohu servírovat vařené brambory. Doplňujeme lehkým dresinkem.