Plátky cukety lehce potřeme olivovým olejem a nejlépe na grilovací pánvi opečeme z obou stran, vytvoří se nám pěkné mřížkování.
V malé misce smícháme tahini, citronovou šťávu a na jemno nastrouhaný česnek. Přidáme tolik vody, abychom vytvořili jemný krémový dresink. Osolíme a opepříme.
Do mísy vložme cizrnu a obalíme ji v připraveném dresinku. Přidáme baby špenát a promícháme.
Do servírovací misky dáme směs cizrny a špenátu, na vrch naaranžujme ogrilovanou cuketu a nakrájené avokádo. Zeleninový salát s grilovanou cuketou a dresinkem posypeme mandlemi nebo jinými semínky, které máme rádi.
Zeleninový salát s grilovanou cuketou a dresinkem ihned podáváme. Salát obsahuje právě ty látky, které jsou důležité pro krásnou a zdravou pleť.