Zeleninové rizoto z jasmínové rýže

15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1046x
Naprosto jednoduchý recept na rizoto. Tentokrát je z jasmínové rýže, která je chuťově výraznější.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Připravíme si 2 hrnky jasmínové rýže, neproplachujeme ji. Dále budeme potřebovat mražený hrášek a kukuřici. Z koření lze použít jakékoli podle chuti - nám stačí sůl a 2 špetky tymiánu.

Vodu přivedeme k varu. Vsypeme rýži, hrášek i kukuřici, přidáme sůl, tymián a za občasného promíchání vaříme doměkka. Vše je dokonale měkké do 10 minut. Během vaření, pokud by se zdálo, že je vody málo, klidně trochu horké vody přilijeme, vsákne se.

Zeleninové rizoto z jasmínové rýže ihned podáváme a před podáváním sypeme nastrouhaným sýrem.

Michy autor receptu:

Zeleninové rizoto z jasmínové rýže

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zeleninové rizoto z jasmínové rýže

Recept se nachází v 17 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů
Zorňafa
1. aa-9 658 receptů
Slunecnice
Těstoviny - Rýže 70 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninové rizoto z jasmínové rýže

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • rizoto Iv17 16.02.2016 14:00:18

    Nic ve zlém, ale tohle"rizoto" nemůže mít žádnou chuť. Aspoň kdyby se podusila zelenina na osmažené cibulce a trochu nějakého koření, ev. vývar nebo bujon ?? Připadá mi to jako krutá dieta

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Zeleninové rizoto z jasmínové rýže
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept