Čtyři vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut). Zchladíme je ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Mraženou zeleninu propláchneme a necháme okapat. Sýr nastrouháme najemno.
V míse smícháme kousky vařených vajec a zeleninu. Přisypeme nastrouhaný sýr, promícháme a zaprášíme moukou. Rozklepneme zbylá vejce a přidáme je do směsi. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a promícháme.
Ze směsi tvarujeme placičky, které obalujeme ve strouhance. Na větší pánvi rozehřejeme olej a placičky smažíme dozlatova.
Naťovou cibulku omyjeme a nakrájíme i s natí. Hotové placičky potřeme tence hořčicí a posypeme cibulovou natí.
Zeleninové řízky se sýrem a vejci podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.