Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem

45 min | chuťovka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1303x
Jednoduchý recept na výbornou vegetariánskou chuťovku, po které vás určitě nebude trápit svědomí, že jste snědli něco hrozně kalorického.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Připravíme si 2 hrnce. Do jednoho dáme na sporák povolit mražený špenát a do druhého vroucí vodu z varné konvice. Do vařící vody rovnou přisypeme sójové maso a vaříme ho asi 15 minut.

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Omrkneme špenát, zda-li se už začal rozpouštět. Jestli ano, přisypeme k němu mraženou zeleninu a zamícháme. Špenát můžeme zahustit ještě před cibulí a česnekem rozšlehaným vejcem a pořádně pak promíchat, ale zahušťovat vejcem nemusíme. Necháme chvíli dusit, znovu zamícháme a přisypeme připravenou cibuli a česnek, znovu promícháme, zmírníme plamen a necháme dusit.

Uvařené sójové maso scedíme a nakrájíme ho na malé kousky. Nakrájené maso přisypeme ke špenátu a promícháme. Nyní ještě ochutíme mletou pálivou a sladkou paprikou, popřípadě osolíme. Směs necháme na mírném plameni ještě chvíli dusit, aby pěkně zhoustla.

Pokud budeme péct placky v troubě, tak si troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Jestli jsme dali přednost pečení před smažením, tak na plech dáme pečící papír a pomocí lžíce na něm vytváříme placky. Jestli nám zbyde těsto, tak si ho necháme na další várku nebo ho jednoduše sníme, protože je dobré i neupečené! Placky dáme péct do trouby na takových 25 minut, dokud se neupečou.

Jestli se nám toto zdá moc náročné, zdlouhavé a elektricky náročné, tak na pánvi rozpálíme olivový olej a placky na něm usmažíme podobným způsobem jako palačinky. Já osobně preferuji pečení.

Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem podáváme jak teplé, tak i studené. Placky se hodí jako skvěle vyvážená odpolední svačina nebo si je můžeme dopřát jako chuťovku kdykoliv.

MarweN autor receptu:

Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
8 hlasujících
  • Recept Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem - placky před pečením
  • Recept Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem - těsto
  • Recept Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem - směs v kastrolu
  • Recept Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem - vaření surovin

Kuchařky obsahující recept Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Zelenina 504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Omlouvám se vegetariánům MarweN 05.03.2013 14:39:38

    Tak jsem placky právě dodělal - ale nesu smutnou zprávu pro vegetariány, bez vajec se to neobejde, hrál jsem za vás, ale nakonec jsem to musel zachraňovat taveným plátkovým sýrem, kterým se placky částečně spojily, ale chuť byla vynikající! Takže se zastavte u bodu před pečením a směs rovnou snězte, je opravdu vynikající. Alespoň ušetříte peníze za elektřinu a pochutnáte si stejně.

    • Re: Omlouvám se vegetariánům Jana 09.05.2015 15:32:27

      to si trošku pletete. Vegetariáni vejce jí , VEGANI ne.

    • Re: Omlouvám se vegetariánům dada 18.04.2013 13:05:38

      Práve som dorobila placky zo zeleniny a špenátu, a môžem vám povedať, že sa mi nielen vydaril, ale mi aj veľmi chutil. Ja som ich robila bez sojového mäsa ( nemám ho rada), ale pekne sa spojili. MarweN asi použil špenát aj zeleninu čerstvú??? Treba použiť mrazenú.

      • bez vajec MarweN 19.04.2013 15:22:52

        Vám se placky spojily bez vajec? No použil jsem mražený špenátový protlak i mraženou zeleninu + to maso a vůbec se mi to nespojilo, tak nevím.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Zeleninové placky se špenátem a sójovým masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept