Zeleninové lečo

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 184282x
Zdravé, dobré a levné jídlo pro každého.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.

Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.

Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.

autor receptu:

Zeleninové lečo

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 18500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
183 hlasujících
  • Recept Zeleninové lečo - Zelenina připravená na přípravu leča.
  • Recept Zeleninové lečo - Hotové zeleninové lečo.

Kuchařky obsahující recept Zeleninové lečo

Recept se nachází v 60 kuchařkách
Oliva
obědy a večeře 117 receptů
Lenka
Bezmasé pokrmy 213 receptů
klaun
Klaunova kuchařka 392 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninové lečo

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • můj komentář hanka 23.07.2014 21:45:19

    Když už nevím co uvařit,vařim tohle lečo.Hlavně v létě,kdy je dostatek potřebné zeleniny.Jíme to i ke kuřecímu masu a ještě nesklamalo.

  • Nikita 03.10.2012 21:36:38

    výborné. manželovi moc chutnalo

  • Mňamka... sarecka2004 07.02.2012 00:29:35

    Jednoduché a klasické lečo... Lepší už být nemohlo. A ty zapékané špagetky z toho leča potom moc chutnaly všem...

  • Óda na lečo, psaná nad lečem prot 12.04.2008 18:42:22

    Lečo je konečná syntéza všech světových kuchyní, kombinuje středoevropské umění rychlého eintopfu (blitzeintopf), staročínský boj s wokem i severoamerický guláš. Lečo je pokrm Bohů, finální jídlo, které budou lidé obědvat při velkém křachu, důkaz, že nezbytnost čerstvých a kvalitních surovin je jen lživý výmysl snobů a potravinářských lobistů, triumf vegetariánské kuchyně (protože salám je zcela přebytečný až škodlivý). Lečo nepochybně vymyslel tentýž génius, co vynalezl ostatní postel a kolo. Lečo obsahuje všechny potřebné živiny a jistě nahradí rýži, až nastane skutečná potravinová krize. Jak řekl klasik, jíst lečo a zemřít.

  • Mňam! Katka 27.12.2006 20:33:58

    A nejlíp chutná od maminky :-)

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lečo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.




přidat nový recept