Zeleninové lečo

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 197792x
Zdravé, dobré a levné jídlo pro každého.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.

Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.

Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.

autor receptu:

Zeleninové lečo

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

3,4
dobrý recept
185 hlasujících
  • Recept Zeleninové lečo - Zelenina připravená na přípravu leča.
  • Recept Zeleninové lečo - Hotové zeleninové lečo.

Kuchařky obsahující recept Zeleninové lečo

Recept se nachází v 61 kuchařkách
Oliva
obědy a večeře 117 receptů
Lenka
Bezmasé pokrmy 213 receptů
klaun
Klaunova kuchařka 392 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninové lečo

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • můj komentář hanka 23.07.2014 21:45:19

    Když už nevím co uvařit,vařim tohle lečo.Hlavně v létě,kdy je dostatek potřebné zeleniny.Jíme to i ke kuřecímu masu a ještě nesklamalo.

  • Nikita 03.10.2012 21:36:38

    výborné. manželovi moc chutnalo

  • Mňamka... sarecka2004 07.02.2012 00:29:35

    Jednoduché a klasické lečo... Lepší už být nemohlo. A ty zapékané špagetky z toho leča potom moc chutnaly všem...

  • Óda na lečo, psaná nad lečem prot 12.04.2008 18:42:22

    Lečo je konečná syntéza všech světových kuchyní, kombinuje středoevropské umění rychlého eintopfu (blitzeintopf), staročínský boj s wokem i severoamerický guláš. Lečo je pokrm Bohů, finální jídlo, které budou lidé obědvat při velkém křachu, důkaz, že nezbytnost čerstvých a kvalitních surovin je jen lživý výmysl snobů a potravinářských lobistů, triumf vegetariánské kuchyně (protože salám je zcela přebytečný až škodlivý). Lečo nepochybně vymyslel tentýž génius, co vynalezl ostatní postel a kolo. Lečo obsahuje všechny potřebné živiny a jistě nahradí rýži, až nastane skutečná potravinová krize. Jak řekl klasik, jíst lečo a zemřít.

  • Mňam! Katka 27.12.2006 20:33:58

    A nejlíp chutná od maminky :-)

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Zeleninové lečo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept