Jednoduchá rýže s květákem a mrkví zdobená plátečky kuřecích prsou a zjemněná zakysanou smetanou.
2 lžíce | olej |
sůl | |
1 lžíce | máslo |
400 g | mrkev |
4 ks | kuřecí prsa |
150 ml | zakysaná smetana |
125 g | dlouhozrnná rýže |
mletý černý pepř | |
1 ks | květák (500 g) |
150 g | hrášek mražený |
Rýži uvaříme podle návodu.
Mezitím očistíme mrkve a květák. Mrkve podélně nakrájíme na nudličky a uvaříme je 4 minuty v osolené vodě. Potom mrkev vyjmeme, zchladíme vodou a necháme okapat. Očištěný květák rozebereme na růžičky a také ho předvaříme, asi 6 minut. Pak jej scedíme, zchladíme a necháme okapat.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, prsa restujeme asi 10 - 15 minut a vyjmeme. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a uvařenou rýži na něm prohřejeme, přidáme předvařenou zeleninu a hrášek.
Rýži zjemníme zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme na rýži. Vše zdobíme plátky citronu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena