Zeleninová polévka

45 min | polévka | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 174971x
Skvělá smetanová polévka s vejcem, do které může dát veškerou zeleninu, co najdeme na zahrádce.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Zelenina: mrkev, celer, petržel, kapusta, fazolky, hrášek nebo jiná podle chuti.

Na másle osmažíme nakrájenou mrkev a cukr. Zasypeme moukou, osmažíme, zředíme trochou vývaru a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali žloutek a podle chuti osolíme.

Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Můžeme doplnit pečivem.

autor receptu:

Zeleninová polévka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zeleninová polévka

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Polévky 1754 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • dasdasd 12.04.2011 15:27:49

    je to určitě hnusný jak psa hona.Je to na blití

  • Cukr? karkulka 25.10.2010 15:27:18

    Proboha, proč dáváte do polévky cukr??? A ještě k tomu dvě lžíce! Víte, že když se k dušené mrkvi přidá špetka soli, mrkev pustí sladkost do jídla? Počítám, že drtivá většina hospodyněk používá rafinovaný cukr. Takže místo dobré a zdravé polévky máte šunt!

    • Re: Cukr? Radek Ráček 05.11.2010 09:12:30

      Polévka dává pocit prázdných úst, tím že dodáte cukr. Stane se lahodnější a plnější. Je to základ francouzké kuchyně

  • Re: Dogs Dogs 11.11.2008 10:04:14

    Zajimalo by me na kolik je to pokrmů . Kdy by ste byli tak hodný a napsaly mi diky moc.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept