Zeleninová polévka

45 min | polévka | 4 porce | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 175494x
Skvělá smetanová polévka s vejcem, do které může dát veškerou zeleninu, co najdeme na zahrádce.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Zelenina: mrkev, celer, petržel, kapusta, fazolky, hrášek nebo jiná podle chuti.

Na másle osmažíme nakrájenou mrkev a cukr. Zasypeme moukou, osmažíme, zředíme trochou vývaru a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a uvaříme ji doměkka. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali žloutek a podle chuti osolíme.

Zeleninovou polévku rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Můžeme doplnit pečivem.

autor receptu:

Zeleninová polévka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zeleninová polévka

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zeleninová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • dasdasd 12.04.2011 15:27:49

    je to určitě hnusný jak psa hona.Je to na blití

  • Cukr? karkulka 25.10.2010 15:27:18

    Proboha, proč dáváte do polévky cukr??? A ještě k tomu dvě lžíce! Víte, že když se k dušené mrkvi přidá špetka soli, mrkev pustí sladkost do jídla? Počítám, že drtivá většina hospodyněk používá rafinovaný cukr. Takže místo dobré a zdravé polévky máte šunt!

    • Re: Cukr? Radek Ráček 05.11.2010 09:12:30

      Polévka dává pocit prázdných úst, tím že dodáte cukr. Stane se lahodnější a plnější. Je to základ francouzké kuchyně

  • Re: Dogs Dogs 11.11.2008 10:04:14

    Zajimalo by me na kolik je to pokrmů . Kdy by ste byli tak hodný a napsaly mi diky moc.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Zeleninová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept