Jednoduchá zeleninová nádivka s lahodným olivovým olejem.
3 stroužky | česnek |
sůl | |
4 ks | vejce |
majoránka | |
1 ks | cibule |
tymián | |
50 g | cuketa |
100 g | mrkev |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
100 g | kukuřice sterilovaná |
oregano | |
100 g | hladká mouka |
mletý černý pepř | |
100 g | měkký salám |
100 g | strouhaný tvrdý sýr |
0.5 hrnku | olivový olej Bertolli Classico – Olio di Oliva |
Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli povařit.
Mezitím na hrubém struhadle nastrouháme cuketu, cibuli najemno nakrájíme, sterilovanou zeleninu dáme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Salám nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na troše olivového oleje. V míse smícháme zeleninu s orestovaným salámem, přidáme hladkou mouku, zbylý olivový olej, žloutky, prášek do pečiva a prolisovaný česnek. Dochutíme bylinkami a kořením a vše pečlivě promícháme. Na závěr zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
Nádivku můžeme podáváme teplou i studenou.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena