Zelená louka

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 353x
Jedná se o recept na brambory zapečené se špenátem. Připravuje se tradičně na Zelený čtvrtek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na másle osmahneme nakrájenou velkou cibuli, zaprášíme ji moukou, zalijeme mlékem, necháme přejít varem a přidáme podušený a nasekaný čerstvý špenát. Můžeme použít i špenát mražený. Směs osolíme, opepříme a prohřejeme.

Předem uvařené brambory nakrájíme na kolečka a do vymazané zapékací mísy nebo pekáče dáme nejdřív vrstvu brambor, které trošku posolíme a posypeme nadrobno sekaným česnekem. Pokryjeme vrstvou špenátu a takto pokračujeme do spotřebování surovin, přičemž poslední vrstvu tvoří brambory. Předtím si ale odložíme asi čtvrtinu špenátu stranou. Brambory zalijeme vejcem rozkvedlaným ve zbytku mléka.a přikryjeme odloženou vrstvou špenátu, na vršek poklademe vločky másla.

Zelenou louku zapékáme v předehřáté troubě na 150 - 200 °C asi 30 minut.

Pokrm podáváme jako hlavní chod. Zelená louka je tradičním pokrmem na Velikonoce.

vtipná kuchařka autor receptu:

Zelená louka

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
Vaše cena 1799 běžně 3800 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zelená louka

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Vtipná kuchařka
vtipná kuchařka
Vtipná kuchařka 53 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3700 receptů
zjirousek
Brambory 720 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zelená louka

Přidat příspěvek k receptu Zelená louka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept