těsto | ||
---|---|---|
6 ks | vejce | |
210 g | cukr krupice | |
210 g | polohrubá mouka | |
náplň | ||
jahody | ||
krém | ||
cukr moučka | ||
1 ks | zakysaná smetana | |
250 g | měkký tvaroh | |
125 g | zlatá haná | |
poleva | ||
2 balíčky | červená želatina |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem. Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit. Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Autor:Niky01
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena