Želatinové jahodové řezy

1 hod | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 109076x
Výborný lehký moučník s jahodami a želatinou.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem.

Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit.

Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Želatinové jahodové řezy

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
112 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Želatinové jahodové řezy

Recept se nachází v 481 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6003 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Želatinové jahodové řezy

Celkový počet komentářů u receptu: 15
  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy andymio 15.08.2015 07:28:59

    Výborný moučník, celá rodina byla nadšena.

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy Zuzka 28.06.2015 17:15:44

    Těsto je opravdu otřesné a na vyhození, nedoporučuji, vyhodíte peníze!

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy Erika 26.06.2015 14:15:34

    Dopečeno a ochutnáno,byla by asi vynikající,jenže mám zdrclé těsto,takové tuhé a vůbec nevyskočilo,hrůza.

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy sonnda 11.05.2014 15:39:30

    no me teda nevyskocil korpus a je to na vyhozeni

    • Re: Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy Adidinka 11.05.2014 18:56:40

      Já teda teď vyndala z trouby, dělala jsem poprvé a paráda. Krásné, kypré, přesně takové, jaké jsem si představovala

  • Komentář k receptu Želatinové jahodové řezy zdenicka-k 05.07.2013 18:27:07

    Doporučuji je važně moc dobraaa

  • chtela bych se zeptat.na jak velky plech to davate? moucnik byl dobry, ale buchta byla takova tuha a hrozne nizka. a nevim, kde jsem udelala chybu :-( diky moc

    • Re: Lenka 08.06.2013 10:35:54

      Ahoj, ja ten piskot robim tak, ze vymiesam len zltka do peny s cukrom a az potom pridavam muku so snehom z bielkov a pridala som aj polku prasku do peciva a dve lyzice vody. Robila som zo 4vajec do tortovej formy, ale vidim, ze by stacilo aj z troch.

  • Bomba! Jana 08.06.2012 16:19:19

    Dovoluji se připojit k názoru, který tu už je uveden, a sice, že jeden plech je rozhodně málo. Řezy jsou neuvěřitelně dobré!

  • Cukr Moučka Ver-Ča 02.06.2012 12:22:59

    Dnes bych chtěla dělat ale nevím kolik mám dát toho cukru Moučka prosím?

Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Želatinové jahodové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept