50 g | slanina | |
3 ks | česnek | |
3 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
6 lžic | olivový olej | |
1 lžíce | petrželová nať | |
2 lžíce | hladká mouka | |
350 g | mražená zeleninová směs | |
600 g | skopová nebo vepřová žebírka |
Vepřová nebo skopová žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregana. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji, přidáme máslo a jemně nakrájenou pažitku a zvolna dusíme do měkka. Do pánve nebo kastrolu na rozpálený olej přidáme cibuli, slaninu, jemně nakrájený česnek a drcený kmín. Přidáme zeleninu, lehce orestujeme, podlejeme 2 lžícemi teplé vody a na mírném ohni s občasným lehkým promícháním dusíme zhruba 7 minut. Postup servírování žebírek na bylinkách: Na talíř přichystáme dušenou zeleninu. Na ní jako do hnízda položíme dvě skopová žebírka. Doplníme přílohou podle vaší volby. Doporučená příloha k žebírkům: Skvěle se k žebírkům hodí vařené brambory s osmaženou cibulkou a petrželí. Pokud chcete lehčí přílohu, doporučujeme pažitkovou rýži.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Autor:peta.felkner
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena