Kešu oříšky necháme minimálně 5 hodin máčet, nejlépe přes noc. Mandle a datle rozmixujeme se špetkou soli. Směs nemusí být úplně hladká, hlavně musí držet pohromadě.
Rovnoměrně ji rozprostřeme na dno formy a upěchujeme obrácenou skleničkou. Rozpustíme kokosový olej a spolu s máčenými kešu, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem rozmixujeme dohladka. Lepší je postupovat po částech, abychom nezahltili mixér.
Polovinu krému nalijeme na korpus. Pak do mixéru přidáme
malinový extra džem Hamé Sweet a několika pulzy promícháme. Opatrně nalijeme do formy, aby se vytvořil efekt dvou barevných vrstev. Zarovnáme stěrkou a dáme do mrazáku ztuhnout aspoň na 4 hodiny.
Zdravý malinový dort krájíme nahřátým nožem a podáváme.