Závitky z rýžového papíru

20 min | hlavní chod | 2 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 348x
Recept na bezmasé rolky naplněné hlávkovým zelím, pórkem, mrkví, hráškem a kukuřicí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nakrájíme si asi čtvrtku bílého zelí na kostičky. Dále nakrájíme pórek a mrkev. Já krájím na proužky. Nakrájenou zeleninu vložíme do kastrolu, přidáme mražený hrášek a mraženou kukuřici a dáme vařit do lehce osolené vody asi na 6 minut. Jestliže použijeme hrášek a kukuřici z konzervy, nemusíme je vařit.

Poté slijeme a zeleninovou směs ještě vložíme na rozpálenou pánev s trochou oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme sójovou omáčkou. Případně můžeme dochutit tím, co máte rádi. Smažíme jen chvilku, aby se spojily chutě koření.

Vezmeme rýžový papír a vložíme ho do vody. Stačí na pár vteřin, ačkoli v návodu píší 2 minuty. Vyzkoušíme, uvidíme. Poté rýžový papír vyjmeme a položíme na prkénko. Papír by měl být měkký a neměl by se lámat. Na papír dáme asi 2 lžíce zeleninové směsi a rýžový papír zabalíme do závitku. Já zaroluji a kraje stočím doprostřed.

Závitky vložíme na rozpálenou pánev s olejem. Smažením se závitky pěkně zacelí a nerozpadnou se. Smažíme po obou stranách. Jestliže máme méně oleje, pak smažíme po všech stranách (i okraje) dozlatova. Kdo má rád ostré, může chuť doplnit pikantním kečupem nebo něčím jiným.

Závitky z rýžového papíru ihned podáváme jako dobrý bezmasý pokrm.

autor receptu:

Závitky z rýžového papíru

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Závitky z rýžového papíru

Recept se nachází v 12 kuchařkách
jizanda
Vege-jídla 5 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů
zjirousek
Bezmasá jídla 277 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Závitky z rýžového papíru

Přidat příspěvek k receptu Závitky z rýžového papíru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept