Ingredience na těsto smícháme a zpracujeme hladké těsto. To zabalíme do fólie a necháme v lednici uležet.
Zatím si očistíme a nastrouháme jablka. Rozinky spaříme, osušíme a podle velikosti překrájíme. Jablka ocukrujeme oběma cukry, přidáme skořici a rozinky. Můžeme přidat i nasekané ořechy.
Uleželé těsto rozválíme na tenkou placičku. Doprostřed posypeme strouhankou a až na ni klademe náplň. Závin zabalíme a klademe na vymazaný a vysypaný plech. Po povrchu setřeme papírovým ubrouskem mouku a potřeme vejcem.
Závin Rychlovka pečeme v předehřáté troubě na 160 - 180 °C dozlatova.
Místo jablek se může přidat tvaroh, mák nebo kakao s cukrem. Těsto je velmi jednoduché, rychlé i zdravé, neboť neobsahuje vejce