Zavařované okurky

20 min | zálivka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 506x
Osvědčený recept na nálev na zavařování okurek.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

V 3,25 litru vody rozmícháme 1,25 litru 8% octa, 15 dkg soli, 35 dkg cukru, 30 - 45 umělého sladidla, kousek kopru, čtvrtinu kávové lžičky hořčičného semínka, čtvrtinu kávové lžičky celého pepře, 1 - 2 bobkové listy, 4 hřebíčky a uvaříme z toho lák.

Při nakládání okurek přidáme mrkev, cibuli a malý kousek kopru a zalijeme nálevem. Tato dávka vystačí přibližně na 17 sklenic o objemu 0,7 litru. Okurky zavařujeme při teplotě 80 - 85 °C po dobu 15 minut.

Zavařované okurky podáváme k různým pokrmům podle chuti.

autor receptu:

Zavařované okurky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zavařované okurky

Recept se nachází v 21 kuchařkách
jirka.dr
Jirkova kuchařka 3 recepty
zjirousek
Zavařování 404 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3718 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zavařované okurky

Přidat příspěvek k receptu Zavařované okurky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept