Na recept si předem připravíme tuto zeleninovou směs -
Zeleninové lečo s pestem, ovšem před použitím zbavíme lečo přebytečné vody.
Větší brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Brambory vaříme v osolené vodě, poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé plátky.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce vyšleháme s mlékem, smetanou a bylinkovou solí.
Pekáček vymažeme olivovým olejem, naskládáme vyšší vrstvu bramborových plátků, posypeme polovinou sýra a rozprostřeme všechnu zeleninu. Opět posypeme sýrem a zalijeme vaječnou směsí.
Zeleninové brambory vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut.
Zapékané zeleninové brambory pak stačí jen rozdělit na porce a podávat jako zdravý hlavní chod. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.