Zapékané těstoviny s česnekem

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 137674x
Jednoduchý zeleninový pokrm, po kterém se utlučou i chlapi.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme podle návodu, ale ne úplně doměkka. Necháme je okapat.

Během vaření si nakrájíme cibulku (i s natí) na kolečka nebo půl kolečka, nasekáme česnek a nahrubo nastrouháme tvrdý sýr. Čím víc sýra, tím lépe! Šunku nebo jiný salám také pokrájíme.

Těstoviny smícháme s cibulkou, šunkou a česnekem a necháme v lednici do druhého dne uležet. Pokud spěcháme, necháme směs pouze vychladnout. Můžeme do ní zamíchat část sýra.

Pak už stačí vše nasypat do vymazané zapékací mísy a při 150 - 200 °C péct dorůžova. Nakonec zasypeme zbylým sýrem a dopečeme dozlatova.

Podáváme se sterilovanými okurkami a kukuřičkami. Jídlo je dobré i bez masa.

autor receptu:

Zapékané těstoviny s česnekem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Zapékané těstoviny s česnekem

Recept se nachází v 68 kuchařkách
thynnekka
Skoro bez masa 87 receptů
sarin.ka
rychlá jídla 51 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékané těstoviny s česnekem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Super recept,rychle hotovy a chutna bozsky Heinz Ullmann 17.03.2010 13:34:05


    Dnes jsem zkusil Tvuj recept Zofie,je to lahudka,urcite se bude znova delat,mohu jenom doporucit dal.

    Zdravi Honza z Bavor

    Ahoj

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapékané těstoviny s česnekem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept