Zapékané palačinky se špenátem

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1109x
Osvědčený recept na zapékané palačinky se špenátem a špekem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mléka přidáme vejce, sůl a mouku. Směs rozmixujeme a smažíme palačinky, pokud možno bez oleje.

Cibuli nakrájíme nadrobno, zesklovatíme, přidáme mražený špenát a necháme rozpustit. Po rozpuštění přidáme sůl, pepř, prolisováný česnek a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme trochu mléka a vejce. Směs necháme vychladnout.

Špek nakrájíme na kostičky, maso nakrájíme na kousky (klidně přidáme i párky) a osmažíme. Po dosmažení přidáme do špenátu. Do zakysané smetany přidáme mléko, vegetu, rozšlehané vejce a vše promícháme. Sýr nastrouháme nebo rozmixujeme.

Studené palačinky plníme špenátem s masovou směsí. Zamotané palačinky ukládáme do zapékací mísy vymazaného olejem. Naskládané palačinky zalijeme zakysanou smetanou s mlékem a vejcem. Nakonec vše zasypeme nastrouhaným sýrem.

Palačinky se špenátem zapékáme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

Zapékané palačinky se špenátem ihned podáváme na stůl jako hlavní chod.

autor receptu:

Zapékané palačinky se špenátem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 1799 běžně 3800 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,3
slabší recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapékané palačinky se špenátem

Recept se nachází v 18 kuchařkách
lumik.vev
miscellaneous 1 recept
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3313 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékané palačinky se špenátem

Přidat příspěvek k receptu Zapékané palačinky se špenátem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept