Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou

1 h 15 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4351x
Recept z jednoho pekáčku. Brambory, maso i trocha zeleniny. Hlavní chod vhodný i na neděli.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nakrájíme. Menší brambory stačí rozkrojít podélně na půlky, větší brambory na čtvrtky. Dáme vařit do osolené vody s lístky petrželky, můžeme přidat i list medvědího česneku. Vaříme téměř doměkka, pak brambory slijeme, zelené lístky vyjmeme.

Kuřecí prsa opláchneme a nakrájíme podél vláken na hrubší dlouhé nudle. Z jednoho řízku by nám mělo vyjít 4 - 5 kousků. Maso si naložíme den předem do marinády, kterou připravíme smícháním olivového oleje, směsi koření na rožnění, soli a čerstvě namletého nebo jen nadrceného barevného pepře.

Pánev pořádně rozpálíme s plátkem či dvěma másla a maso osmahneme dozlatova. Vyjmeme z tuku a na stejné pánvi osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli.

Brambory vsypeme do zapékací misky, posypeme sušeným česnekem, poklademe kuřecími kousky a cibulí i s tukem. Znovu posypeme sušeným česnekem a pokryjeme vrstvou nastrouhané goudy. Přelijeme zakysanou smetanou promíchanou s trochou mléka na zředění. Smetanu pouze trochu osolíme. Můžeme prokládat čerstvými lístky bazalky.

Troubu vyhřejeme na 175 °C a vše zapékáme dozlatova. Asi po 5 minutách pečení podlijeme asi 1 - 2 dl zeleninového vývaru, vznikne nám moc dobrá šťáva. Brambory s kuřecím masem pečeme asi 35 - 40 minut.

Brambory zapékané s kuřecími nudličkami podáváme samostatně jako hlavní chod. Přidáme jen trochu čerstvé zeleniny na oblohu.

Michy autor receptu:

Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou

Počet přidaných receptů: 2842

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou

Recept se nachází v 79 kuchařkách
Kirkwood
Hlavní jídla - kuřecí maso 82 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapékané kuřecí s brambory a bazalkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept