Recept na zapékané brambory trochu jinak - se špenátem a balkánským sýrem.
2 stroužky | česnek |
2 ks | vejce |
1 plátek | máslo |
2 ks | cibule |
1 balíček | špenát |
2-3 ks | bobkový list |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
200 g | balkánský sýr |
7-8 ks | brambory vařené ve slupce |
1-2 dl | zeleninový vývar na podlití |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
libeček | |
mletý pepř | |
zeleninové koření | |
podle potřeby | |
olej na vymazaní |
Ze všeho nejdříve uvaříme brambory ve slupce. Vaříme v osolené vodě doměkka. Brambory si nejlépe uvaříme den předem, aby se dobře loupaly a krájely (na kolečka). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nebo kastrolku rozehřejeme kousek másla, cibulku osmahneme, přidáme špenát (ne protlak), pokud máme, použijeme čerstvý. Ke špenátu přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, přidáme oblíbené koření či bylinky a podlijeme vývarem. Špenát podusíme doměkka a v závěru dochutíme prolisovaným česnekem. Pekáček vymažeme olejem, poklademe vrstvou brambor. Pokračujeme vrstvou špenátu, kterou zasypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Opět dáme brambory, špenát a zakončíme bramborovými kolečky. Vejce rozšleháme ve smetaně, maličko osolíme, opepříme a směsí pekáček s brambory a špenátem zalijeme. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Zapékané brambory se špenátem a balkánským sýrem rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena