Recept na snadnou večeři z brambor, vajec a klobásky.
4-5 ks | vejce |
2 ks | domácí klobása |
6 ks | brambory |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
jarní cibulka | |
tvrdý sýr |
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. V mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Mezitím si do sklenice nebo hrníčku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme špetku majoránky. Klobásky si nakrájíme na kostičky. Uvařené brambory scedíme, vsypeme společně s klobáskou do zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme, dokud brambory nejsou dozlatova, potom zalijeme vejci a promícháme. Dáme zpět do trouby asi na 10 minut, až jsou vejce ztuhlá. Nakonec můžeme ještě posypat sýrem a ozdobit jarní cibulkou. Zapékané brambory s domácí klobáskou podáváme na oběd nebo večeři.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena