Zapékaná vepřová panenka

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 250768x
Výborný hlavní chod pro tu nejlepší příležitost. Zapečená vepřová panenka s bramborami a slaninou.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Nejlépe je nasypat koření na stůl, smíchat jej a panenku v něm pořádně obalit. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní nachvilku zabalíme.

Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky a posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka. V misce promícháme a zalijeme šlehačkou.

Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny a vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.

Ihned podáváme.

autor receptu:

Zapékaná vepřová panenka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 19900 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
759 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapékaná vepřová panenka

Recept se nachází v 205 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
KDI
VARENIE 4297 receptů
Jozar
Vepřové 1018 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékaná vepřová panenka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • moje zlepšení josef 20.03.2010 18:46:19

    obalenou panenku po odležení cca 2 hod jsem opekl ze všech stran na olivovém oleji aby se zatáhla , polovinou oleje jsem ji na směsi zemáků polil ,na druhé polovině jsem svařil cca 2dci červeného vína a přidal jsem ji na panenku před dopečením

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapékaná vepřová panenka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept