Zapékaná vepřová panenka

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 256390x
Výborný hlavní chod pro tu nejlepší příležitost. Zapečená vepřová panenka s bramborami a slaninou.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Nejlépe je nasypat koření na stůl, smíchat jej a panenku v něm pořádně obalit. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní nachvilku zabalíme.

Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky a posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka. V misce promícháme a zalijeme šlehačkou.

Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny a vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.

Ihned podáváme.

autor receptu:

Zapékaná vepřová panenka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,1
dobrý recept
765 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapékaná vepřová panenka

Recept se nachází v 213 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4884 receptů
Jozar
Vepřové 1084 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékaná vepřová panenka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • moje zlepšení josef 20.03.2010 18:46:19

    obalenou panenku po odležení cca 2 hod jsem opekl ze všech stran na olivovém oleji aby se zatáhla , polovinou oleje jsem ji na směsi zemáků polil ,na druhé polovině jsem svařil cca 2dci červeného vína a přidal jsem ji na panenku před dopečením

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapékaná vepřová panenka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept