Zapékaná dýně z Krnova

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | jugoslávská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 772x
Jednoduchý recept na zapékanou dýni s bylinkami a smetanou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pekáček vymažeme máslem. Dýni oloupeme a zbavíme ji měkké části se semeny. Pevnou dužinu nakrájíme na hranolky nebo kostičky a v páře vaříme asi 8 min. Mezitím si uvaříme vejce.

Dýni vyrovnáme do pekáčku ochutíme solí, chilli a grilovacím kořením. Poklademe plátky vajec, které také osolíme a opepříme.

Cibuli jemně nasekáme, osolíme a osmažíme na másle. Přidáme do pekáče. Posypeme jemně sekaným estragonem nebo petrželkou, případně řeřichou a strouhaným sýrem.

Smetanu ochutíme prolisovaným česnekem, strouhaným muškátovým oříškem, pepřem a grilovacím kořením a celý pekáč s tím přelijeme a zapečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Zapékanou dýni podáváme jako hlavní chod se šťouchanými brambory.

veraricna autor receptu:

Zapékaná dýně z Krnova

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
199 hlasujících
  • Recept Zapékaná dýně z Krnova - Zapékaná dýně

Kuchařky obsahující recept Zapékaná dýně z Krnova

Recept se nachází v 6 kuchařkách
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů
zjirousek
Zelenina 504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapékaná dýně z Krnova

Přidat příspěvek k receptu Zapékaná dýně z Krnova
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept