Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

1 hod | chuťovka | 2 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9020x
Snadný recept na zeleninovou chuťovku, která se hodí při každé příležitosti.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme plech, do kterého vložíme pečící papír. Lilek omyjeme, nakrájíme na 20 koleček a položíme na plech. Každé kolečko lilku posypeme malou špetkou soli a necháme přibližně 20 minut vypotit.

Mezitím si nahřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si také rajčata, která nakrájíme na 10 koleček a bylinky (například oregano, tymián, bazalku). Sýr můžeme nakrájet na tenké plátky nebo nastrouhat.

Po 20 minutách vysušíme orosený lilek kuchyňskou utěrkou. Na každé druhé kolečko lilku položíme rajče a na něj položíme každé první kolečko osolenou stranou dolů. Navrch dáme připravené bylinky (3 lístky oregana a půl snítky tymiánu na jeden kus). Na závěr přidáme na každé kolečko sýr a dáme do trouby.

Lilky s rajčaty pečeme do zhnědnutí sýra přibližně 30 minut a poté můžeme z trouby vyndat a podávat.

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem můžeme podávat samostatně nebo jako veganskou přílohu ke kuskusu, rýži, těstovinám nebo k čemukoliv jinému.

Anežka autor receptu:

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 2999 běžně 5554 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
Zorňafa
1. aa-2 672 receptů
zjirousek
Zelenina 502 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s rajčaty a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept