Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

1 hod | chuťovka | 2 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9394x
Snadný recept na zeleninovou chuťovku, která se hodí při každé příležitosti.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme plech, do kterého vložíme pečící papír. Lilek omyjeme, nakrájíme na 20 koleček a položíme na plech. Každé kolečko lilku posypeme malou špetkou soli a necháme přibližně 20 minut vypotit.

Mezitím si nahřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si také rajčata, která nakrájíme na 10 koleček a bylinky (například oregano, tymián, bazalku). Sýr můžeme nakrájet na tenké plátky nebo nastrouhat.

Po 20 minutách vysušíme orosený lilek kuchyňskou utěrkou. Na každé druhé kolečko lilku položíme rajče a na něj položíme každé první kolečko osolenou stranou dolů. Navrch dáme připravené bylinky (3 lístky oregana a půl snítky tymiánu na jeden kus). Na závěr přidáme na každé kolečko sýr a dáme do trouby.

Lilky s rajčaty pečeme do zhnědnutí sýra přibližně 30 minut a poté můžeme z trouby vyndat a podávat.

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem můžeme podávat samostatně nebo jako veganskou přílohu ke kuskusu, rýži, těstovinám nebo k čemukoliv jinému.

Anežka autor receptu:

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7495 receptů
Zorňafa
1. aa-2 672 receptů
zjirousek
Zelenina 504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený lilek s rajčaty a sýrem

Přidat příspěvek k receptu Zapečený lilek s rajčaty a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept