Zapečený květák

35 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11154x
Lehká zdravá večeře s vůní italských sýrů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 min. Uvařený květák zcedíme necháme okapat a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.

Parmezán rozmícháme s nastrouhanou gorgonzolou, špetkou muškátového oříšku, smetanou a vajíčkem.

Sýrovou směs nalijeme přes květák a zapečte mírně dozlatova.

Podávat můžeme bez přílohy nebo s vařeným bramborem.

autor receptu:

Zapečený květák

Počet přidaných receptů: 122

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Zapečený květák

Recept se nachází v 21 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený květák

Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept