Zapečený květák

35 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22723x
Lehká zdravá večeře s vůní italských sýrů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě asi 10 min. Uvařený květák zcedíme necháme okapat a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.

Parmezán rozmícháme s nastrouhanou gorgonzolou, špetkou muškátového oříšku, smetanou a vajíčkem.

Sýrovou směs nalijeme přes květák a zapečte mírně dozlatova.

Podávat můžeme bez přílohy nebo s vařeným bramborem.

autor receptu:

Zapečený květák

Počet přidaných receptů: 122

Ingredience

na porce
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zapečený květák

Recept se nachází v 23 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8265 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený květák

Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept