Zapečený květák s uzeným masem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3135x
Jednoduchý recept pro každou příležitost.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Květák uvaříme v páře téměř doměkka.

Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhanou. Uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Na dno misky dáme vrstvu těstovin, poté část masa, květáku rozebraného na menší růžičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme sýrem. Ještě jednou vrstvy zopakujeme - těstoviny, maso, květák, koření a sýr. Smetanu, vejce a mléko rozšleháme a zalijeme jí směs. Květák s uzeným masem zapékáme dorůžova.

Zapečený květák s uzeným masem ihned podáváme. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.

autor receptu:

Zapečený květák s uzeným masem

Počet přidaných receptů: 55

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečený květák s uzeným masem

Recept se nachází v 18 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Zorňafa
1. aa-4 720 receptů
Jozar
Zelenina 144 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený květák s uzeným masem

Přidat příspěvek k receptu Zapečený květák s uzeným masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept