Zapečený hermelín s rajčaty

25 min | chuťovka | 1 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 649x
Výborná sýrová pochoutka s rajčaty. Recept na chutný lehký oběd i večeři.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Dvě větší rajčata a hermelín nakrájíme na středně široké plátky.

Plátky rajčat a hermelínu pokládáme na stojato střídavě za sebe do malé zapékací misky. Rajčata s hermelínem posypeme bazalkou, solí a zakápneme olivovým olejem. Nahoru můžeme ještě položit plátek obyčejného eidamu. Dovnitř lze také přidat to, co máme rádi, například cibuli, slaninu apod.

Sýr s rajčaty pečeme zakrytý asi 20 - 30 minut v troubě, kterou jsme si předehřáli na 200 °C.

Zapečený hermelín s rajčaty jíme s pečivem nebo použijeme jako přílohu k hlavnímu jídlu.

autor receptu:

Zapečený hermelín s rajčaty

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porci
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečený hermelín s rajčaty

Recept se nachází v 11 kuchařkách
babu
Hlavní chody 5 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3327 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečený hermelín s rajčaty

Přidat příspěvek k receptu Zapečený hermelín s rajčaty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept