Zapečené těstoviny

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 38512x
Tyto jednoduché těstoviny zvládne i začátečník!
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu.

Mezitím si připravíme omáčku. Na tuku z konzervy osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme párek nakrájený na kostičky a vepřovou konzervu také nakrájenou na kostičky. Smažíme, dokud se nám vepřové nerozpadne. Pak přidáme koření, rajský protlak, zamícháme a podlijeme trochou vody. Omáčku necháme přejít varem a odstavíme.

Těstoviny smícháme s touto omáčkou, vsypeme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme na 10 minut do předehřáté trouby. Poté těstoviny přelijeme rozšlehanými vejci, posypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 20 minut dopéct.

Zapečené těstoviny ihned podáváme.

lula autor receptu:

Zapečené těstoviny

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
3,7
dobrý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečené těstoviny

Recept se nachází v 77 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené těstoviny

Celkový počet komentářů u receptu: 15
  • Adon 02.10.2011 08:39:53

    Rajský protlak fuj,točený salám fujfuj,vepřovka v konzervě???Bože,to bych doma nenaservírovala ani za nic,leda že bych se jich chtěla zbavit!

  • Komentář k receptu Zapečené těstoviny Joza 25.08.2013 08:46:29

    Tocak, protlak, maso z konzervy? To musi bejt puch, kdyz se to da na panev a delat si iluze, ze drazsi konzerva znamena lepsi vnitrek to je tedy opravdu smesne...OMG to je upadek a lenost to udelat z normalnich surovin. HNUS recept! Opravdova prasarna!

  • Komentář k receptu Zapečené těstoviny Dj.Blond 17.01.2014 15:04:52

    Pro ty rýpali:Konzervu nahraďte masem z výseku a točeňák klobáskou a je to člověk si musí umět poradit a ne nadávat

  • Sh0cker 15.05.2012 17:17:22

    Zdravím, právě jsem se tímto receptem inspiroval a velice mi to chutná. Pro ty rýpaly co kritizují masovou konzervu mám řešení - nekupujte konzervy za 9.90,- a kupte si konzervu za 40,- jsem si jist, že rozdíl uvidíte :D točeňák jsem nesehnal, nahradil jsem ho kvalitní klobásou, ale platí u něj podobná poučka jako s konzervou. Zase tak levné jídlo to není, ale je opravdu rychlé a výborné. ...Nadávat tu umí každej...

    • Re: Tom 19.05.2012 09:54:35

      My to doma neděláme ani z konzervy a ani z točeňáku. Používáme "kvalitní" mleté maso. Píšou na etiketě, že je tam 70% masa a asi jo :-))), 750g za 49,90 Kč, sypeme eidamem nebo goudou. Mě to chutná a dětičky se toho můžou užrat. Navíc je to rýchlý a nají se sedm lidí za 100 Kč.

  • Johny 04.04.2012 11:51:38

    Veprovy v konzerve je fakt slichta a o tocenaku ani nemluvim je to takova levejsi verze dobrejch parku a mletyho masa, osobne bych radsi vynechal tocenak a konzervu a radsi koupil vic dobrejch parku...

  • Šárišmyš
    Nechutnalo :( Šárišmyš 06.02.2012 16:32:36

    Zrovna jsem tyto těstoviny poobědvala a bohužel musím říct, že mi to nechutnalo :( už ochutnání při přípravě omáčky mě donutilo dokořeňovat a dokořeňovat, aby to bylo nějak tak k chuti... Neříkám, každý můžeme mít jiné chutě, každopádně já za sebe říkám NE

Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zapečené těstoviny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept