Zapečené těstoviny se slaninou

1 h 15 min | hlavní chod | 3 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 2958x
Snadný recept na zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, slaninou, parmazánem a mozzarellou. Hlavní chod podáváme s listovými saláty.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Prorostlou slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Mozzarellu nakrájíme na plátky a těstoviny (vřetena) uvaříme podle návodu na obalu. Čerstvý tymián jemně nasekáme. Zapékací mísu vytřeme sádlem a troubu předehřejeme na 200 °C.

Nakrájenou slaninu necháme vyškvařit a pak přimícháme cibuli. Vše společně restujeme, dokud cibulka nezesklovatí. Pak vmícháme rajčatový protlak, konzervu rajčat a nasekaný tymián. Omáčku podle chuti přisladíme, osolíme, opepříme a zvolna asi 10 minut povaříme. Rajčatovou omáčku se slaninou promícháme s těstovinami a přendáme do zapékací mísy.

Povrch těstovin se slaninou poklademe oběma sýry a pečeme asi 20 - 25 minut dozlatova.

Zapečené těstoviny se slaninou rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty.

Jarka-P autor receptu:

Zapečené těstoviny se slaninou

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečené těstoviny se slaninou

Recept se nachází v 54 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3700 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené těstoviny se slaninou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečené těstoviny se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept