2 ks | cibule | |
3 snítky | tymián | |
1 lžíce | rajčatový protlak | |
125 g | mozzarella | |
1 balíček | strouhaný parmazán | |
250 g | těstovinové vrtulky | |
400 ml | drcená rajčata ve vlastní šťávě | |
150 g | prorostlá anglická slanina | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
sádlo |
Prorostlou slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Mozzarellu nakrájíme na plátky a těstoviny (vřetena) uvaříme podle návodu na obalu. Čerstvý tymián jemně nasekáme. Zapékací mísu vytřeme sádlem a troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájenou slaninu necháme vyškvařit a pak přimícháme cibuli. Vše společně restujeme, dokud cibulka nezesklovatí. Pak vmícháme rajčatový protlak, konzervu rajčat a nasekaný tymián. Omáčku podle chuti přisladíme, osolíme, opepříme a zvolna asi 10 minut povaříme. Rajčatovou omáčku se slaninou promícháme s těstovinami a přendáme do zapékací mísy. Povrch těstovin se slaninou poklademe oběma sýry a pečeme asi 20 - 25 minut dozlatova. Zapečené těstoviny se slaninou rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena