Zapečené pikantní plecko v alobalu

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1077x
Plátky z plecka s pikantní klobáskou, cibulí a paprikou, které zapékáme v alobalu. Rychlý a dobrý recept.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli si nakrájíme na kolečka. Pikantní paprikovou klobásu také. Čím pikantnější, taková pak bude i pikantnější chuť masa. Čerstvou papriku nakrájíme na proužky. Plátky plecka jemně naklepeme, osolíme, opepříme a zasypeme oblíbenou směsí koření. Já použila směs koření na vepřové maso. Z jedné strany plátky plecka pomažeme hořčicí.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm plátky plecka z obou stran, stačí krátce. Nejprve tou bez hořčice. Plátky masa odložíme.

Natrháme si alobal na čtverce, do kterých budeme maso se směsí balit. Na každý čtverec dáme trochu oleje z pánve, rozdělíme na ně nakrájenou cibuli, pak plátky masa, na ně kolečka ostré klobásy a proužky papriky. Nakonec přidáme nakrájenou mladou cibulku s natí. Alobal uzavřeme do obálek a dáme do předehřáté trouby na 200 °C péci tak na 30 - 45 minut. Spolu s masem si můžeme v troubě připravit i pečené brambory jako přílohu, jak jsme zvyklí.

Zapečené pikantní plecko v alobalu na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou, popř. doplníme tatarkou.

Conny autor receptu:

Zapečené pikantní plecko v alobalu

Počet přidaných receptů: 216

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících
  • Recept Zapečené pikantní plecko v alobalu - Hotovo....
  • Recept Zapečené pikantní plecko v alobalu - Směs v alobalu

Kuchařky obsahující recept Zapečené pikantní plecko v alobalu

Recept se nachází v 47 kuchařkách
Dobrůtky
Conny
Dobrůtky 241 receptů
Jozar
Vepřové 1228 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3313 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené pikantní plecko v alobalu

Přidat příspěvek k receptu Zapečené pikantní plecko v alobalu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept