Zapečené párky s brambory a zeleninou

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 131397x
Zbyly vám v lednici párky a pouze s křenem a hořčicí vám nestačí? Zkuste je zapéct s bramborami a zeleninou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Párky nakrojíme "na ježečka“, brambory a cibuli oloupeme. Brambory rozkrojíme na měsíčky, cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, rajčata na kousky.

Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe cibulí, na ni dáme párky, rajčata, papriku.

Mezi párky vložíme i brambory. Vše osolíme, opepříme, přelijeme kečupem, posypeme provensálským kořením a špetkou chilli.

Takto připravené párky zapékáme asi 45 minut. Během pečení párky 1-2x otočíme.

K hotovému pokrmu je vhodná čerstvá nebo nakládaná zelenina, která navíc zpestří náš talíř. Můžeme dochutit i hořčicí.

autor receptu:

Zapečené párky s brambory a zeleninou

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

3,2
dobrý recept
130 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečené párky s brambory a zeleninou

Recept se nachází v 52 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5069 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené párky s brambory a zeleninou

Přidat příspěvek k receptu Zapečené párky s brambory a zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept