Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou

1 hod | předkrm | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3799x
Recept na zapékané barevné papriky, které plníme směsí jáhel, cibule, česneku a sýra. Pokrm můžeme podávat jako teplý předkrm nebo samostatně jako hlavní vegetariánský chod.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jáhly spaříme vařící vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky.

Připravíme si jáhlovou náplň. Na oleji orestujeme cibuli dorůžova. Vmícháme okapané jáhly, které opékáme asi 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar, zmírníme teplotu a zakryté zvolna dusíme 15 - 20 minut. Měkké jáhly necháme zchladnout, ochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme nakrájený sýr, mandlové lupínky a usekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Vychladlou směsí naplníme poloviny paprik, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 °C přibližně 20 minut.

Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou podáváme teplé s bílým pečivem.

Jarka-P autor receptu:

Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porce
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
25 hlasujících
  • Recept Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou - u nas v tomto pripade radsej so zemiakmi :)

Kuchařky obsahující recept Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou

Recept se nachází v 68 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3700 receptů
vaskova.stk
Kuchařka 676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept