Zapečené brambory s pórkem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1610x
Obměna známého receptu na zapečené brambory s pórkem a uzeninou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory si dobře odrhneme a uvaříme ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme pórek na kolečka a orestujeme ho na trošce oleje. Točený salám nakrájíme na malé kousky. Když se brambory uvaří, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

Do vymazaného pekáče navrstvíme brambory, pórek a salám. Směs opepříme, osolíme a nahoru opět dáme vrstvu brambor. Do šlehačky nastrouháme muškátový oříšek a zalijeme připravené brambory.

Směs zapečeme v troubě asi 20 - 30 minut, až se vytvoří kůrka.

Zapečené brambory s pórkem můžeme podávat jako samostatný pokrm se zeleninou a také jako přílohu k masu. Kdo chce, může si pokrm posypat nastrouhaným sýrem.

OlaSm autor receptu:

Zapečené brambory s pórkem

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
6 hlasujících
  • Recept Zapečené brambory s pórkem - A můžeme jíst!
  • Recept Zapečené brambory s pórkem - Zapečené brambory s pórkem
  • Recept Zapečené brambory s pórkem - Druhá vrstva brambor
  • Recept Zapečené brambory s pórkem - Vrstva pórku a točeného salámu

Kuchařky obsahující recept Zapečené brambory s pórkem

Recept se nachází v 58 kuchařkách
Co se papá u nás doma
OlaSm
Co se papá u nás doma 55 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečené brambory s pórkem

Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory s pórkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept