Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

1 hod | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2378x
Recept na šťavnatou krkovici zapečenou s bramborami a šlehačkou.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme v celku téměř doměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Větší cibuli nakrájíme na kolečka.

Vyšší plech vymažeme olejem a naskládáme vrstvu brambor, které osolíme, na ně rozložíme plátky krkovice, zasypeme cibulí a zaskládáme další vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéct do trouby.

Vepřovou krkovici zapékáme asi 40 minut při 180 °C.

Zapečenou vepřovou krkovici s bramborami a šlehačkou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.

Richard Novák autor receptu:

Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

Počet přidaných receptů: 53

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
33 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

Recept se nachází v 59 kuchařkách
Kuchařka Richarda Nováka
Richard Novák
Kuchařka Richarda Nováka 53 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • Komentář k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou Zlatá vařečka 23.01.2016 11:19:14

    A jak to pěkně vonělo, hmmm

  • Jednoduše vynikající. Veliká dobrota.

  • Komentář k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou lumik 13.01.2016 17:29:26

    já zase leta dělám takto- plátky syrových brambor,na ně plátky kotlet nebo krkovice,okořenit podle chuti,zalít šlehačkou,nám stačí brambory jen vespod,když mám dám čerstvé nebo sušené houby,případně žampiony

  • Děkuji za inspiraci a zdravím všechny milovníky dobrého jídla.

  • SKVĚLÝ RECEPT sikulka 13.01.2016 01:19:22

    Tento recept byl v modě tak před 35 lety.Postupem času jsem si ho upravila - brambory dávám syrové na plátky, osolím,opepřím a pokmínuju. Na ně kousky kuřecích posolených řízečků, potom cibuli, rajčata a nakonec opět plátky brambor.Zaliju šlehačkou. Když je upečeno, posypu nastrouhaným sýrem a dám lehce zapéct. Lahodné jídlo, milované mojí rodinou (peču jim to, když si zaslouží takovou dobrotu).Pokud někdo vyzkouší, dejte vědět !

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept