Zapečená plněná cuketa

45 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 185747x
Rychlé, relativně zdravé a moc chutné jídlo.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 31 lidí)


Postup přípravy receptu

Vydlabeme měkký vnitřek čerstvé cukety. Cuketu položíme do vymazaného pekáčku. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.

Na pánvi si orestujeme cibulku a na ní vhodíme mleté maso, které orestujeme. Okořeníme provensálským kořením, solí, pepřem, chilli a trochou červené papriky. Přidáme lžíci kečupu a nasekanou petrželku. Směs odstavíme.

Vnitřek cukety potřeme utřeným česnekem a zakápneme troškou olivového oleje. Nyní cuketu naplníme směsí z pánve.

Pekáček přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180 °C do trouby. Po 1/2 hodině alobal odklopíme, vrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme dozlatova zapéct.

Zapečenou plněnou cuketu podáváme samotnou, ale můžeme i pro větší zasycení přikusovat pečivo.

autor receptu:

Zapečená plněná cuketa

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 21100 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Zapečená plněná cuketa byl 27.08.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
238 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečená plněná cuketa

Recept se nachází v 568 kuchařkách
?
? 313 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená plněná cuketa

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Komentář k receptu Zapečená plněná cuketa Jan 25.01.2014 23:08:47

    Obohatil jsem to tím že jsem z vyškrábaného obsahu cukety udělal polevu( omáčku ) . Obsah jsem rozmixoval... zalil smetanou povařil přidal koření ....zahustil.. a parádička :-D

  • Růžena Mtejkova 29.03.2012 13:04:53

    No nevim, jen jem si recepr přečetla, vloudily se do mě pochybnosti. Mám v rodině itala pracujícího jako šéfkuchař a mám obavu, že humus jménem kečup by do žádného jídla nepřidal a provensálské koření? To mi připadá, že patří spíš do Francie a v jeho kuchyni jsem toto koření neviděla. Čekala bych např. spíš bazalku nebo mátu. Nejsem expert na italskou kuchyni, ale proč jsou tyto recepty pod italskou kuchyní. Ale to jsme my češi všechno spatlat. Přesto to může být jistě dobré ale ne italské, to nepopírám a přeji všem dobrou chuť.

    • Re: Originál 02.04.2013 19:32:23

      Sdílím váš názor. Už jen začátek receptu -- 10 deka "ajdamu" (třicetiprocentního!). Bleh. A pak kečup a provensálské a pejsek a kočička mají radost. Takže: na "ajdam" se vykašlete a cuketku posypejte třeba sýrem Piave mezzano nebo Montasio staggionato. Provensálské koření ne-e, zkuste špetku rozmarýnu. Místo kečupu hoďte na pánev pár rajčat nakrájených na měsíčky a zahustěte nastrouhaným parmazánem. A cuketky zakápněte olivovým olejem s lanýži. A stane se zázrak -- místo v Česku budete aspoň na chvíli v Itálii. Jako víno se hodí Montepulciano d"Abruzzo.

    • Re: Mirka 19.07.2012 15:50:51

      Paní Růženo, dávám kečup domácí, ale neodsuzuji ani lidi, kteří si koupí kečup, protože se dá již koupit i kvalitní kečup, viz Dtesty. Jsem hold "Čech" paplal, protože si ten kečup dokonce přes 30 let dělám sama domácí. Zaskočte raději do restaurace k příbuznému, tam Vám jistě uvaří jen z těch nejkvalitnějších ingrediencí, ale pozor,aby příbuzný neměl volno. Bylo to vidět v jednom nejmenovaném pořadu, z čeho se u nás vaří v některých restauracích.

  • ajinka.k 22.09.2012 12:49:57

    zrovna jsem dovařila a je to super :-) mňamka pro celou rodinu! ;-)

  • cuketa kacka 26.08.2012 10:24:03

    ta cuketa se ji pak cela nebo jenom to cim sme to naplnili,delam to poprve tak nevim dekuju za odpoved

  • e.muller
    výborné e.muller 13.09.2011 21:48:51

    můj manžel se těšil už když to viděl a trochu masa mi uzmul k chlebu:-D je to výborně okořeněné mleté maso a s cuketou dobrá kombinace

  • Ještě nevím jaké to bude, právě jsem to dala do trouby, ale vypadá to slibně :-)
    Nemáte někdo recept na grilovanou (na pánvičce) zeleninu?
    Děkuji P.

    • Zelenina příloha maierova.marie 29.07.2011 19:10:55

      Já nakrájím na měsíčky cibuli,na větší kousky papriku, na kolečka mrkev ,cuketu,okurku*-- nebojte se jich,jsou dobré,celá malá rajčátka posmažím chvilku na trošce oleje,opepřím,osolím pokapu citronem,přidám trochu olivováho oleje,větvičku rozmarýnu,přiklopím na pár minut pokličkou a nechám dojít mimo hořáku.

  • Pekla jsem hned 2cukety,maso jsem dost kořenila,přidala jsem bazalku,bylo to moc dobré.

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Zapečená plněná cuketa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept