Zapečená kuřecí prsíčka s brokolicí

1 h 30 min | hlavní chod | recept zobrazen: 145766x
Báječná a jednoduchá večeře.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Brokolici namočíme do slané nebo octové vody, abychom ji zbavili drobného hmyzu.

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Případně je můžeme nakrájet na tenčí plátky. Připravíme si pekáček. Můžeme, ale nemusíme jej vymazat olejem. Na pekáček naskládáme kuřecí prsa. Pokud jsme pekáček nevymazali, zalijeme prsa jemně olejem a vodou, aby se nepřichytila. Prsa posypeme grilovacím kořením. Předehřejeme je troubu na 180 °C a dáme do ní maso předpéct.

Brokolici omyjeme a nakrájíme na menší růžičky.

Po 20 minutách maso vytáhneme, obložíme jej brokolicí. Tu opět posypeme grilovacím kořením a pekáček vrátíme do trouby. Průběžně podléváme, dokud není brokolice téměř měkká. Pak vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem a dáme ještě na 15 - 20 minut zapéct.

Pokud má někdo chuť, je báječné pod kysanou smetanu přidat plechovku krájených žampionů.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo hranolky.

Smudlina1 autor receptu:

Zapečená kuřecí prsíčka s brokolicí

Počet přidaných receptů: 22

Ingredience

Vaše cena 239 běžně 2500 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená kuřecí prsíčka s brokolicí

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečená kuřecí prsíčka s brokolicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept