Zapečená krkovička

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 32524x
Kdo má rád vrstvené zapékané jídlo, tento recept ho nezklame.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pekáček vytřeme máslem. Plátky krkovičky osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáčku. Každý plátek potřeme sójovou omáčkou smíchanou s chilli a grilovacím kořením.

Na každý plátek masa položíme kousek anglické slaniny a kolečko šunkového salámu. Na všechno rozprostřeme velkou sklenici leča, ale záleží na množství masa. Nahoru nastrouháme sýr a zalijeme šlehačkou. Krkovičku zapékáme v rozehřáté troubě pomalu, asi 1 hodinu. Neobracíme ji, ani nepodléváme. Až začne smetana se sýrem tvořit zlatavou krustičku, je hotovo.

Zapečenou krkovičku podáváme s rýží nebo opékanými brambory.

autor receptu:

Zapečená krkovička

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Zapečená krkovička

Recept se nachází v 145 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů
KDI
VARENIE 5450 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená krkovička

Přidat příspěvek k receptu Zapečená krkovička
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept