Zapečená krkovička

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 31976x
Kdo má rád vrstvené zapékané jídlo, tento recept ho nezklame.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pekáček vytřeme máslem. Plátky krkovičky osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáčku. Každý plátek potřeme sójovou omáčkou smíchanou s chilli a grilovacím kořením.

Na každý plátek masa položíme kousek anglické slaniny a kolečko šunkového salámu. Na všechno rozprostřeme velkou sklenici leča, ale záleží na množství masa. Nahoru nastrouháme sýr a zalijeme šlehačkou. Krkovičku zapékáme v rozehřáté troubě pomalu, asi 1 hodinu. Neobracíme ji, ani nepodléváme. Až začne smetana se sýrem tvořit zlatavou krustičku, je hotovo.

Zapečenou krkovičku podáváme s rýží nebo opékanými brambory.

autor receptu:

Zapečená krkovička

Počet přidaných receptů: 12

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 18000 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zapečená krkovička

Recept se nachází v 141 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2718 receptů
Jozar
Vepřové 1040 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená krkovička

Přidat příspěvek k receptu Zapečená krkovička
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept