Zapečená krkovička s nivou

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4650x
Vydatný a dobrý oběd pro milovníky masa.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Osolíme, opepříme a posypeme je kmínem.

Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a smícháme s bramborami. Brambory s pórkem dáme do pekáče předem vymazaného sádlem.

Pórek je možné nahradit cibulí, lze přidat i česnek pro výraznější chuť.

Krkovičku nakrájíme na plátky, poklepeme, okořeníme grilovacím kořením.

Na brambory s pórkem položíme krkovičku a také ji posypeme kmínem.

Vše hodně zasypeme nastrouhanou nivou, zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby, až maso změkne.

Zpočátku pečení přikryjeme pekáč poklicí, asi za 20 minut odkryjeme a necháme dopéct dozlatova.

Po upečení servírujeme zapečenou krkovičku s nivou.

autor receptu:

Zapečená krkovička s nivou

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4525 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečená krkovička s nivou

Recept se nachází v 100 kuchařkách
Jozar
Vepřové 1216 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená krkovička s nivou

Přidat příspěvek k receptu Zapečená krkovička s nivou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept