Zapečená hlíva s kuřecím masem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 8490x
Snadné, celkem zdravé, až na tu slaninu. Docela to i zasytí, dalo by se péct i bez masa, ale ta slanina tomu dodává chuť. Při přípravě tohoto receptu dejte všeho dle chuti a možnosti.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí řízky očistíme. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno.

Pekáč vyložíme alobalem, dáme na něj trochu oleje, poklademe slaninou podle potřeby - dno by mělo být celé pokryté. Na slaninu dáme kuřecí řízky. Osolíme, poklademe nakrájenými kousky hlívy, ne nadrobno. Posypeme jarní cibulkou a podle chuti grilovacím kořením. Alobalem celý pekáč přikryjeme.

Hlívu s kuřecím masem pečeme cca 35 minut na 185 °C. Poté odkryjeme alobal a dopékáme asi ještě 15 minut na propečení.

Zapečenou hlívu s kuřecím masem servírujeme třeba s vařeným bramborem.

Janabaculka autor receptu:

Zapečená hlíva s kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečená hlíva s kuřecím masem

Recept se nachází v 130 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem Tomáš 22.09.2014 07:22:51

    Jo to fakt dobré, včera jsem to udělal a i přítelkyně si pochutnala. Příloha byla pečený brambor

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept