Zapečená hlíva s kuřecím masem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 8738x
Snadné, celkem zdravé, až na tu slaninu. Docela to i zasytí, dalo by se péct i bez masa, ale ta slanina tomu dodává chuť. Při přípravě tohoto receptu dejte všeho dle chuti a možnosti.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí řízky očistíme. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno.

Pekáč vyložíme alobalem, dáme na něj trochu oleje, poklademe slaninou podle potřeby - dno by mělo být celé pokryté. Na slaninu dáme kuřecí řízky. Osolíme, poklademe nakrájenými kousky hlívy, ne nadrobno. Posypeme jarní cibulkou a podle chuti grilovacím kořením. Alobalem celý pekáč přikryjeme.

Hlívu s kuřecím masem pečeme cca 35 minut na 185 °C. Poté odkryjeme alobal a dopékáme asi ještě 15 minut na propečení.

Zapečenou hlívu s kuřecím masem servírujeme třeba s vařeným bramborem.

Janabaculka autor receptu:

Zapečená hlíva s kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečená hlíva s kuřecím masem

Recept se nachází v 130 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
zjirousek
Kuře 1860 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem Tomáš 22.09.2014 07:22:51

    Jo to fakt dobré, včera jsem to udělal a i přítelkyně si pochutnala. Příloha byla pečený brambor

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept