Zapečená bageta s mletým masem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 1613x
Zapečené bagety jsou poměrně rychlé, syté a hlavně výborné jídlo, které je vhodné spíše do letních měsíců.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Bagetu rozkrájíme na čtvrtiny, vnitřek vydlabeme tak, abychom zanechali plné okraje - čtvrtky bagety by měly vypadat jako malé vaničky, nechceme totiž, aby maso vypadávalo ven. Vydlabaný vnitřek pokrájíme a vložíme do mísy, kde jej později smícháme s ostatními surovinami. Všechen česnek prolisujeme a společně s máslem orestujeme na pánvi. Orestovaným česnekem s máslem rovnoměrně vytřeme jednotlivé bagety.

Do mísy s pokrájeným vnitřkem bagety nalijeme zhruba 4 lžíce smetany. Směs promícháme tak, aby vznikla hrubá kašička - pro zjemnění je možné použít více smetany. Ke směsi přidáme všechno mleté maso, promícháme, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a ještě jednou celé pořádně promícháme. Vzniklou směsí rovnoměrně vyplníme všechny bagety - musíme počítat s tím, že maso se během pečení scvrkne, je tedy nutné pořádně vyplnit okraje.

Bagety s masem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Mezitím si připravíme plátky rajčat a mozzarelly, kterými maso ozdobíme, až jej vyndáme z trouby. Navrch poklademe lístky bazalky. A všechny bagety lehce pokapeme olivovým olejem. Poté na dalších 10 minut vložíme do trouby, aby se sýr mohl rozpéct.

Zapečenou bagetu s mletým masem podáváme samostatně bez přílohy. K zjemnění chuti může posloužit lehký letní salát.

autor receptu:

Zapečená bageta s mletým masem

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zapečená bageta s mletým masem

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Lada
Final 28 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená bageta s mletým masem

Přidat příspěvek k receptu Zapečená bageta s mletým masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept