Žampionová omáčka se smetanou

20 min | omáčka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 78663x
Jednoduchá omáčka na špagety z žampionů, smetany a anglické slaniny.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejdříve nakrájíme nadrobno anglickou slaninu. Žampiony oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme pánev, vsypeme slaninu a orestujeme ji. Přidáme žampiony a smetanu. Ztlumíme teplotu a necháme asi 10 minut vařit, aby omáčka zhoustla. Nakonec přidáme polévkovou lžíci octa.

Žampionovou omáčku se smetanou podáváme se špagetami nebo makarony.

autor receptu:

Žampionová omáčka se smetanou

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 299 běžně 4999 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Žampionová omáčka se smetanou

Recept se nachází v 131 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Žampionová omáčka se smetanou

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • žampionová omáčka se smetanou raselok 26.12.2012 13:19:15

    Jsem chlap amatér a v kuchyni nic moc. Táto omáčka je jadnoducha pro přípravu ale špičková na chuť. Doporučují všem aby si ji uvařili. Akorát jsem použíl sterelizováne marinované žampiony takže příprava byla podstatně kratší.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Žampionová omáčka se smetanou
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept