Základní piškot

30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 72858x
Recept na snadný a rychlý piškot, který se dá použít jako korpus na dort nebo jako základ mnoha moučníků.
Komentáře receptu 20
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme polohrubou mouku, solamyl a prášek do pečiva. Nakonec přidáme do tuha ušlehaný sníh.

Těsto na základní piškot pečeme při 180 °C asi 15 - 20 minut. Během pečení ale raději zkoušíme piškot špejlí.

Upečený piškot zdobíme a použijeme podle potřeby.

autor receptu:

Základní piškot

Počet přidaných receptů: 37

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Základní piškot

Recept se nachází v 170 kuchařkách
Sway
Sladké ňamky 44 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Základní piškot

Celkový počet komentářů u receptu: 20
  • Komentář k receptu Základní piškot lolinka 04.04.2014 21:23:07

    prosím jak udělám sníh ?

    • Re: Komentář k receptu Základní piškot Sway 05.04.2014 08:05:00

      Oddělte bílky od žloutků, poté z bílků vyšlehejte sníh, například mixérem nebo metličkou.

      • Re: Re: Komentář k receptu Základní piškot žanda 05.04.2014 19:30:14

        Bílky šlehejte šlehačem nebo ručně a vznikne vám sníh. Jen ne mixerem.

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Základní piškot Sway 05.04.2014 22:15:58

          ono taky záleží na tom, čemu kdo říká mixér... ale to bychom tu mohli rozebírat donekonečna...

          • Re: Re: Re: Re: Komentář k receptu Základní piškot majdalenka 20.09.2014 17:00:35

            Přeci to ví i můj šestiletý vnouček co je mixér,a,co je lehač,a co je hnětač.Mixér má nože,šlehač metly,hnětač háky. Náš kluk to zná od svých 4let.Kdo to ve svých letech neměl doma aspoň u rodičú? Ten solamyl vám ten piškot nakypří,ale nemusí být,taky se dává do žloutkú při šlehání na každý lžíci horké vody.

          • Re: Re: Re: Re: Komentář k receptu Základní piškot Karin 06.04.2014 10:13:11

            Je jedno jak tomu říkáte vy, ale druhému musíte nazývat věci provými jmény.

  • Komentář k receptu Základní piškot Lucie 20.09.2014 14:17:38

    Musí tam být Solamyl ?

    • Re: Komentář k receptu Základní piškot Foticek 20.09.2014 16:33:00

      Solamyl tam nemusí být, když šleháte vejce alespoň 3 minuty na nejvyšší rychlost,

  • Komentář k receptu Základní piškot Martina87 30.06.2014 10:42:34

    Ženy, nevím jak vám, ale já mám z tohoto poměru surovin po upečení 7 cm vysoký lehký nadýchaný piškotek. Používám kulatou formu o průměru 22cm. Vždy s tímto korpusem sklidím úspěch. Dnes na něj zkouším dát pudink smíchaný s rozvařeným rebarborem, snad se povede :)

  • Jak vysoký má být ten piškot Lucie 10.06.2014 11:02:14

    Smí se zeptat jak vysoký je ten piskot protoze ja ho mam vysoký tak 2 cm ...:-)

Celkový počet komentářů: 20
Nalezeno receptů: 20
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Základní piškot
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept