Základní perníkové těsto

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19375x
Perníkové těsto, které je základem mnoha dalších receptů na voňavé perníčky.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z celkového množství cukru odebereme 50g a ve velkém hrnci roztavíme na karamel. Vodu přivedeme téměř k varu a přilijeme k roztátému cukru. Přidáme zbylý cukr, med, marmeládu a za stálého míchání necháme přejít varem. Odstavíme a necháme zchladnout.

Do vlažného rozvaru (asi o 30 °C, bude se nám hodit kuchyňský teploměr) zapracujeme mouku a koření. Aby nebylo těsto tak "těžké", můžeme 10% pšeničné mouky nahradit moukou žitnou.

Hotové perníkové těsto necháme asi týden v chladu rozležet a pak dále používáme. Základní perníkové těsto různě dochucujeme, zapracováváme žloutek apod. Na recepty, jak s těstem pokračovat a tvořit různé varianty perníčků, se dostane v průběhu prosince.

Michy autor receptu:

Základní perníkové těsto

Počet přidaných receptů: 2408

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Základní perníkové těsto

Recept se nachází v 101 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4008 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Základní perníkové těsto

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • perník tyserj 02.12.2010 01:54:49

    Nevíte prosím , někdo , ,jaké množství koření ,badyánu, anýzu, nového koření, skořice , hřebíčku , fenyklu a koiandu se dává , když si ho chci doma roztlouc t v hmoždíři.Jde mě o dávku na 1 kg mouky.Za radu,děkuji.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Základní perníkové těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Máme za sebou každoroční změnu času ze zimního na letní. K posunutí hodin na letní čas, tedy o hodinu dopředu, došlo 29. března, a to přesně ve dvě hodiny ráno. Pro někoho je to už tradiční a nutná nepříjemnost, někdo se nad tím ani nepozastaví. Jak jste právě proběhlou změnu na letní čas zvládli vy?

  • Geneticky vysoký cholesterol

    Geneticky vysoký cholesterol

    Familiární hypercholesterolémie (FH) nebo-li vrozený vysoký cholesterol je jednou z nejčastějších dědičných poruch metabolismu. Geneticky zvýšený cholesterol se však od “běžně“ vysokého cholesterolu značně liší, představuje jiné hodnoty i rizika a vyžaduje zvláštní léčbu.




přidat nový recept