Maso zajíce zbavíme blan a šlach, protáhneme ho na kýtách i hřbetě slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
V pekáči na másle zpěníme cibuli a necháme ji mírně zežloutnout. Potom vložíme do pekáče zajíce, přidáme celý pepř, podlijeme polévkou a dusíme asi 1/2 hodiny přikryté ve vyhřáté troubě při 200 °C. Následně pekáč odkryjeme a dopečeme za stálého potírání rozpáleným máslem dorůžova.
Hotového zajíce nakrájíme na díly a vložíme do mělké misky. Výpek v pekáči zahustíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout. Hotovou omáčku procedíme na porce zajíce.
Zajíce na cibuli podáváme s houskovým knedlíkem a přidáme si k pokrmu také celerový salát.