Zabijačkový guláš

hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 167934x
Při zabijačce se rozhodně musí vařit zabijačkový guláš. Jak na to? Zde je recept.
Komentáře receptu 9


Postup přípravy receptu

Cibule a česnek oloupeme. Cibule nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso a vnitřnosti podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Pak maso zalijeme vývarem, osolíme, okořením a za stálého podlévání maso zvolna vaříme, než maso změkne.

Šťávu z masa necháme vysmahnout. Zaprášíme ji moukou a opražíme. Zalijeme ji vývarem, přidáme česnek, papriku, kmín a zvolna vaříme, dokud maso zcela nezměkne.

Hotový zabijačkový guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Petr Král autor receptu:

Zabijačkový guláš

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Vaše cena 2649 běžně 4730 Kč sleva 44 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Zabijačkový guláš

Recept se nachází v 57 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3288 receptů
zjirousek
guláše 447 receptů
Dvořákova kuchařka
Kočí
Dvořákova kuchařka 172 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zabijačkový guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Zabíjačkový guláš Petr Ježek 31.10.2011 19:18:29

    Účastnil jsem se asi padesáti zabíjaček jako kuchař. Vždy se tento guláš dělal v troubě a vždy se zahušťoval mozečkem. Poměr surovin (lalok, plec, bok, jazyk, vnitřnosti, apod.) se lišil podle místních zvyklostí a podle počtu poražených kusů. Vždy to ale byla prvotřídní, nedietní, česká lahůdka. ;-) :-D

    • Re: Zabíjačkový guláš Diblajz 20.06.2012 08:32:21

      Přesně tak. Kdekdo dnes chce dávat k dobru svoje (ne)schopnosti udělat nějakej blívajz. Každej se vidí Babicou nebo Pohlreichem, ale stejně jako oni na to nemá. Drzé čalo lepší než poplužní dvůr. Bez zahuštění mozečkem to prostě nemůže být zabíjačkový guláš, to je jako byste svíčkovou chtěli dělat z vepřové plece (to může být maximálně Hamburská).

      • Re: Re: Zabíjačkový guláš Jirka 08.11.2012 10:35:48

        Přesně tak,mozeček je jediná správná volba k zahuštění!!O paprice se dá trochu polemizovat-pro mě nééé- a majoránka ani náhodou!!!Tu by tam vrzil fakt asi jenom "vrah" zab.guláše a ten kdo si k němu dá knedlík místo voňavého chleba.

  • Už chybí jen přidat kečup nekecam 24.07.2011 07:12:10

    Je to i kumšt, jak zvolit název receptu. Tzv. "pravých receptů na.." se tu najde více. Doma vaříme lecos a podle peněženky recepty i upravujeme, ale nemusíme si a světu lhát anebo s tím lézt na veřejnost. A přidávání kečupu do kdečeho je další strašidelná kapitola vyhřezlá z takovýchto stránek.....

  • Pravý zabijačkový guláš se peče v troubě a zahušťuje mozečkem. Alepoň u nás.

  • Teda, jak někdo může kurvit guláš moukou, fuj, to je h nus, zahušťuje se mozečkem.

    • Re: hmmm jarouš 23.07.2011 14:14:32

      Aby guláš nebyl jen vepřový - a může být výborný- patří tam mozeček (a může být rozšlehán s trochou mouky), pak je to skutečný zabijačkový.

  • Poznámka Ježek 29.12.2010 16:47:54

    Je s podivem, jak se rozmohlo přidávání mouky do gulášů a to všech nejen tohoto zabijačkového. Mouka sem nepatří. Zabijačkový guláš neboli smažák, se připravuje v troubě a zahušťuje se rozšlehaným mozečkem (tedy pokud ho máte). Běžné guláše se zahušťují chlebem (střídkou).

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Zabijačkový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.

  • 5 cviků proti bolesti zad

    5 cviků proti bolesti zad

    Trápí vás bolest zad? Trpíte bolestí zad již dlouho a nic nepomáhá? Jsou vaše záda ztuhlá a brání vám v pohybu? V následujících řádcích vám fyzioterapeutka Adéla Papoušková z centra Fyzioterra v Praze popíše několik jednoduchých cviků, které zvládnete hravě sami v pohodlí domova, bez nutnosti použití složitých cvičebních pomůcek. Je však třeba mít na paměti, že ne vše se dá “vyléčit” doma.




přidat nový recept