Výroba kefíru

10 min | nápoj | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6795x
Kefír je velmi zdravý a jeho výroba doma není složitá.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Do sklenice nebo skleněného džbánku vložíme kefírovou houbu a necháme 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Občas sklenicí zatřepeme nebo obsah promícháme plastovou nebo dřevěnou lžíci. Kefírová houba nesmí přijít do styku s kovem.

Pokud chceme kefír hustější, necháme jej fermentovat v lednici. Trvá to ale déle, asi jeden týden.

Takto si připravíme 2 hrnky skvělého kefíru.

Kefí výrazně stimuluje imunitní systém, slouží jako prevence nemocí trávicího systému, dodává energii a zabraňuje únavě. Obsahuje přírodní antibiotika, zabraňuje rychlému stárnutí a brzdí vývoj metas.

OlaSm autor receptu:

Výroba kefíru

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience

na porce
Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
21 hlasujících
  • Recept Výroba kefíru - Kefíráčky
  • Recept Výroba kefíru - Výroba kefíru

Kuchařky obsahující recept Výroba kefíru

Recept se nachází v 69 kuchařkách
Co se papá u nás doma
OlaSm
Co se papá u nás doma 55 receptů
Studená kuchyně
Yveta
Studená kuchyně 100 receptů
Bezmasá kuchařka
misa.sisi
Bezmasá kuchařka 361 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výroba kefíru

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Výroba kefíru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept