Výroba kefíru

10 min | nápoj | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 7653x
Kefír je velmi zdravý a jeho výroba doma není složitá.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Do sklenice nebo skleněného džbánku vložíme kefírovou houbu a necháme 24 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Občas sklenicí zatřepeme nebo obsah promícháme plastovou nebo dřevěnou lžíci. Kefírová houba nesmí přijít do styku s kovem.

Pokud chceme kefír hustější, necháme jej fermentovat v lednici. Trvá to ale déle, asi jeden týden.

Takto si připravíme 2 hrnky skvělého kefíru.

Kefí výrazně stimuluje imunitní systém, slouží jako prevence nemocí trávicího systému, dodává energii a zabraňuje únavě. Obsahuje přírodní antibiotika, zabraňuje rychlému stárnutí a brzdí vývoj metas.

OlaSm autor receptu:

Výroba kefíru

Počet přidaných receptů: 56

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
21 hlasujících
  • Recept Výroba kefíru - Kefíráčky
  • Recept Výroba kefíru - Výroba kefíru

Kuchařky obsahující recept Výroba kefíru

Recept se nachází v 73 kuchařkách
Co se papá u nás doma
OlaSm
Co se papá u nás doma 55 receptů
Monicka-sk
domácí výroba 83 receptů
Studená kuchyně
Yveta
Studená kuchyně 101 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výroba kefíru

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Výroba kefíru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept