Vynikající medovník

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 312219x
Velmi chutný medovník. Recept na moučník vhodný ke každé slavnostní příležitosti.
Komentáře receptu 119
Uvařil jsem to (Recept vařilo 64 lidí)


Postup přípravy receptu

Máslo, vejce, cukr a med zahříváme ve vodní lázni. Mícháme, postupně přidáváme prosátou mouku a prosátou jedlou sodu. Ingredience propojíme, vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet.

Na pomoučněném válu pevné těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Postupně je rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme je podle dortové formy. Z odkrojků vypracujeme 6. díl, takže ve finále budeme mít 6 placek. Pláty postupně přenášíme na pečící papír. Pečeme je na obrácené straně plechu, ve vyhřáté troubě (elektrické) při teplotě 180 °C 4 - 5 minut.

Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme doběla elektrickým šlehačem. Postupně do másla přidáváme uvařené salko. Uzavřené salko den předem povaříme ve vodě asi 2 hodiny.

Po vychladnutí jednotlivý plát potřeme černou překapávanou kávou, do které jsme přidali rum. Pak plát potřeme krémem. To opakujeme 6krát. Krémem potřeme i boky medovníku. Celý medovník posypeme mletými ořechy. Ozdobíme půlkami vlašských ořechů a střed můžeme posypat strouhanou čokoládou. Medovník z vrchu něčím zatížíme a necháme v chladu uležet zhruba 24 hodin.

Uleželý medovník nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Vynikající medovník

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2499 běžně 6040 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
298 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vynikající medovník

Recept se nachází v 1200 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4149 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4317 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vynikající medovník

Celkový počet komentářů u receptu: 119
  • Komentář k receptu Vynikající medovník daniel 01.07.2016 15:43:30

    dobrý den chci se zeptat jest muzu nechat medovnik tyden v chladnu a nic se mu nestane, dekuji za odpoved

  • Komentář k receptu Vynikající medovník Janiecka 02.06.2016 20:45:32

    Dělám tento medovnik už asi po desáté. Vždy se povede a každý si vychvaluje, dokonce někteří nevěří, že není koupený. Recept přímo pasuje a průměr dělám 27cm a v pohodě udělám 6 platů a ještě kousek těsta zůstane. Takže za mě je to nejlepší recept co znám.... Děkuji

  • Testo Lucie 10.05.2016 17:28:09

    Můžu dělat těsto už den do předu ?

  • Komentář k receptu Vynikající medovník Medovnik 17.02.2016 22:30:32

    Je to tvrde ze se tim da mlatit o zem, ale nevlhcila jsem to kavou s rumem

    • Re: Komentář k receptu Vynikající medovník Lenka 17.03.2016 10:39:24

      Množství másla v těstu je úplně v pořádku. Po upečení mi pláty taky vždycky ztvrdnou, ale když se pak při skládání dortu potřou tou kávou s rumem a celý dort se nechá 24 hodin odležet, pláty krásně natáhnou vlhkost i z krému :) .. U nás doma si dort všichni pochvalují a říkají, že je lepší než kupovaný ;) .. P. S. taky dělám dvojitou dávku tésta, jinak je to pouze malý dortík :)

    • Re: Komentář k receptu Vynikající medovník Olga 21.02.2016 22:02:37

      30 g másla je nesmysl, dávám na 300 g mouky 250 g másla. Proto jste to měla tuhé, protože jste místo medovníku upekla sušenku. Najděte si lepší recept, i doma pečený medovník je super.

  • Komentář k receptu Vynikající medovník pava 22.10.2015 21:20:08

    Ahoj vsem:-), chtela bych se zeptat jak tenke ty platy musi byt? Predem diky za odpoved.

  • Komentář k receptu Vynikající medovník Zuzana 17.10.2015 17:39:09

    Hrozný recept, malé množství...

  • množství orijeorijo 26.09.2015 08:18:27

    Těsto jsem udělala ze dvou dávek, krém z jedné dávky: Jednu vrstvu jsem potřela místo krémem zakysanou smetanou a trochou vanilkového pudingu. Medovník byl větší, chutný a vůbec nebyl suchý, mňam

Celkový počet komentářů: 119
Nalezeno receptů: 119
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vynikající medovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co jsou to příštitná tělíska?

    Co jsou to příštitná tělíska?

    Příštítná tělíska jsou malé kulovité útvary zhruba o velikosti hrášku, uložená v blízkosti štítné žlázy, přesněji na jejím zadním laloku. Vylučují hormon s názvem parathormon, který reguluje metabolismus vápníku, tedy zpětně zvyšuje jeho vstřebávání v ledvinách a snižuje koncentraci fosfátů v krvi. Rozeznáváme příštítná tělíska vnitřní a vnější.

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?




přidat nový recept