Vynikající medovník

1 h 15 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 297006x
Velmi chutný medovník. Recept na moučník vhodný ke každé slavnostní příležitosti.
Komentáře receptu 116
Uvařil jsem to (Recept vařilo 60 lidí)


Postup přípravy receptu

Máslo, vejce, cukr a med zahříváme ve vodní lázni. Mícháme, postupně přidáváme prosátou mouku a prosátou jedlou sodu. Ingredience propojíme, vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet.

Na pomoučněném válu pevné těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Postupně je rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme je podle dortové formy. Z odkrojků vypracujeme 6. díl, takže ve finále budeme mít 6 placek. Pláty postupně přenášíme na pečící papír. Pečeme je na obrácené straně plechu, ve vyhřáté troubě (elektrické) při teplotě 180 °C 4 - 5 minut.

Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme doběla elektrickým šlehačem. Postupně do másla přidáváme uvařené salko. Uzavřené salko den předem povaříme ve vodě asi 2 hodiny.

Po vychladnutí jednotlivý plát potřeme černou překapávanou kávou, do které jsme přidali rum. Pak plát potřeme krémem. To opakujeme 6krát. Krémem potřeme i boky medovníku. Celý medovník posypeme mletými ořechy. Ozdobíme půlkami vlašských ořechů a střed můžeme posypat strouhanou čokoládou. Medovník z vrchu něčím zatížíme a necháme v chladu uležet zhruba 24 hodin.

Uleželý medovník nakrájíme a můžeme podávat.

autor receptu:

Vynikající medovník

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
290 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Vynikající medovník

Recept se nachází v 1195 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1538 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vynikající medovník

Celkový počet komentářů u receptu: 116
  • Testo Lucie 10.05.2016 17:28:09

    Můžu dělat těsto už den do předu ?

  • Komentář k receptu Vynikající medovník Medovnik 17.02.2016 22:30:32

    Je to tvrde ze se tim da mlatit o zem, ale nevlhcila jsem to kavou s rumem

    • Re: Komentář k receptu Vynikající medovník Lenka 17.03.2016 10:39:24

      Množství másla v těstu je úplně v pořádku. Po upečení mi pláty taky vždycky ztvrdnou, ale když se pak při skládání dortu potřou tou kávou s rumem a celý dort se nechá 24 hodin odležet, pláty krásně natáhnou vlhkost i z krému :) .. U nás doma si dort všichni pochvalují a říkají, že je lepší než kupovaný ;) .. P. S. taky dělám dvojitou dávku tésta, jinak je to pouze malý dortík :)

    • Re: Komentář k receptu Vynikající medovník Olga 21.02.2016 22:02:37

      30 g másla je nesmysl, dávám na 300 g mouky 250 g másla. Proto jste to měla tuhé, protože jste místo medovníku upekla sušenku. Najděte si lepší recept, i doma pečený medovník je super.

  • Komentář k receptu Vynikající medovník pava 22.10.2015 21:20:08

    Ahoj vsem:-), chtela bych se zeptat jak tenke ty platy musi byt? Predem diky za odpoved.

  • Komentář k receptu Vynikající medovník Zuzana 17.10.2015 17:39:09

    Hrozný recept, malé množství...

  • množství orijeorijo 26.09.2015 08:18:27

    Těsto jsem udělala ze dvou dávek, krém z jedné dávky: Jednu vrstvu jsem potřela místo krémem zakysanou smetanou a trochou vanilkového pudingu. Medovník byl větší, chutný a vůbec nebyl suchý, mňam

  • Komentář k receptu Vynikající medovník veronika Dudáčková 16.09.2015 10:33:13

    Nemyslím že je něco špatně - jen z téhle dávky bude malý (velký průměrově a nízký nebo průmerově menší, ale vyšší). Osobně dělám medvník podle tohohle receptu už jen z dvojité dávky, protože u nás všem tak chutná, že se bez něj neobejde žádná oslava. Jestli někdo nemá formu, tak může vyřezávat podle talíře. Já to tak dělám běžně.

  • To je davka jen na 20 cm (prumer) Marlenku? Zda se mi toho dost malo na klasickou velikost.

  • Komentář k receptu Vynikající medovník Karla Jeníková 05.07.2015 23:28:41

    Tak jsem zkusila medovník podle tohoto receptu.....špatně!

Celkový počet komentářů: 116
Nalezeno receptů: 116
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vynikající medovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept