Výborné telecí s tuňákovou omáčkou

1 h 30 min | předkrm | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 628x
Recept z Piemonte. Pokrm se podává za studena a docílit té pravé chuti můžeme tím, že necháme telecí kýtu namočenou přes celou noc v bílém víně.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pěkně libovou, umytou a osušenou telecí kýtu srolujeme do válečku a kuchyňskou nití si ji přichytíme. Necháme ji přes celou noc naloženou v bílém víně.

Do hrnce s vodou nebo vývarem a vínem z marinády vložíme očištěnou mrkev, celer, cibuli, rozmarýn, bobkový list, hřebíček, 2 lžíce olivového oleje a nakonec i telecí kýtu. Společně vaříme při nízké teplotě zhruba 60 - 90 minut. Měkkou telecí kýtu nevyndáme a necháme ji ve vývaru zcela vychladnout.

Vařená vejce rozmačkáme vidličkou. K rozmačkaným vejcím přidáme odkapaného tuňáka, kapary a ančovičky. Nejlépe mixerem vše promixujeme za pomalého přidávání oleje a vývaru z masa. Musí nám vzniknou hladká krémová omáčka.

Uvařené maso zbavené kuchynské nitě nakrájíme na opravdu slabé plátky a uložíme ozdobně na tác či talíř. Telecí plátky přelijeme připravenou tuňákovou omáčkou a ozdobíme kapary. Tác s masem dáme vychladnout do lednice.

Výborné telecí s tuňákovou omáčkou podáváme jako předkrm i na slavnostní příležitosti. Tuňákovou omáčku můžeme dochutit i pár kapkami octa balsamico.

autor receptu:

Výborné telecí s tuňákovou omáčkou

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Výborné telecí s tuňákovou omáčkou

Recept se nachází v 11 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů
zjirousek
Předkrmy 273 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Výborné telecí s tuňákovou omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Výborné telecí s tuňákovou omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept